menu facebook instagram twitter linkedin open close slogan play

FINLANDIA-PALKINNOT UUDISTUVAT – NYT MYÖS LUKIJAT SAAVAT ÄÄNESTÄÄ OMAA SUOSIKKIAAN

Suomen Kirjasäätiö järjestää tänä vuonna osana Finlandia-kilpailua yleisöäänestyksen. Äänestys toteutetaan Kirjasäätiön juuri auenneilla uusilla internetsivuilla, ja äänestää saa niin tietokirjallisuuden, kaunokirjallisuuden kuin lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-kategorioissa. Lukijoiden suosikkeja etsitään Finlandia-raatien asettamista ehdokkaista.

 
”Halusimme tarjota lukevalle yleisölle mahdollisuuden nimetä omat suosikkinsa ehdokkaiden joukosta ja antaa näin äänensä kuulua. Äänestyksen tavoitteena on kannustaa ja innostaa lukijoita tutustumaan ehdokaskirjoihin ja osallistumaan kirjallisuuskeskusteluun”, kertoo Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtaja Minna Castrén.
 
Finlandia-ehdokkaiden julkistamiset tapahtuvat viikolla 44 kategorioittain. Maanantaina 31.10. julkistetaan tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat, keskiviikkona 2.11. lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä perjantaina 4.11. kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat. 
 
Äänestyskone aukeaa perjantaina 4.11. viimeisen ehdokasasettelun jälkeen ja päättyy sunnuntaina 20.11.2016. Lukijoiden suosikit julkistetaan tiistaina 22.11.2016 – kaksi päivää ennen Finlandia-palkintojen jakamista. 
 
Eri puolilla Suomea järjestetään lisäksi ehdokaskeskusteluja ja erilaisia tapahtumia. Muun muassa yliopistojen kirjallisuuden laitoksia on mukana järjestämässä omia arviointitilaisuuksiaan, ja kannustamme myös kirjakauppoja, kirjastoja sekä muita tahoja järjestämään Finlandia-tapahtumia omissa toimipisteissään.
 
Jo aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti Finlandia-palkintojen nimet on muutettu muotoon: Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto ja Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinto. Kaikki kolme palkintoa ovat 30 000 euron arvoisia.
 
Finlandia-palkintojen ehdokasasettelu ja jakoaikataulu on seuraava:
Maanantaina 31.10.2016 Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat
Keskiviikkona 2.11.2016 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat
Perjantaina 4.11.2016 Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaat
Torstaina 24.11.2016 Kaikkien kolmen Finlandia-palkinnon jakaminen
 
                     
#lukijafinlandia #finlandiapalkinnot