menu facebook instagram twitter linkedin open close slogan play

Laura Manninen: Kaikki anteeksi

Romaani häpeästä, vaikenemisen kulttuurista ja lähisuhdeväkivallasta.

”#Metoo-kampanjassa vaikenemisen muuri asettuu edelleen kotiovelle. ” Näin sanoo esikoiskirjailija Laura Manninen, jonka Kaikki anteeksi –romaani perustuu osittain kirjailijan omakohtaisiin kokemuksiin lähisuhdeväkivallasta. Kirjassa Laura kuvailee, miten väkivalta hiipii hitaasti suhteeseen ja muuttuu ”normaaliksi”.

Vera Vala: Suden hetki

Suden hetki on Vera Valan kuudes dekkari suomalais-italialaisesta Ariannasta. Tällä kertaa tarina sijoittuu Seychelleille, jossa puhkeaa keuhkoruttoepidemia. Tarina perustuu Vera Valan omiin kokemuksiin. Hänen lapsensa koulu suljettiin viime vuoden lokakuussa, kun koulun opettajia oli sairastunut keuhkoruttoon. Suden hetki on toistaiseksi viimeinen Arianna-dekkari. ”Arianna jää tauolle, mutta häntä ei ole vielä haudattu…”, sanoo kirjailija.

Morten Strøksnes: Merikirja

Morten Strøksnes on pienestä pitäen elänyt ja viihtynyt meren äärellä. Muutama vuosi sitten hän päätti taiteilijaystävänsä Hugon kanssa pyydystää merten kummajaisen, jopa 500 vuotiaaksi elävän jäähain. Siitä alkaa mystinen matka merten ja mielen syvyyksiin. Merikirja on kiehtova yhdistelmä faktaa ja fiktiota. Se sopii loistavaksi kesälukemiseksi, varsinkin veneeseen. Mitä kaikkea pinnan alla piileksii? Miten vähän me siitä kaikesta tiedämmekään. Toimittajana Morten on puolustanut perinteistä norjalaista kalastuskulttuuria. Hän kehottaa suomalaisia lopettamaan norjalaisen kasvatuslohen syömisen, sillä se pilaa Norjan kalastusvedet ja on kyllästetty myrkyillä ja antibiooteilla. Podcastin kieli: suomi ja englanti

Mia Jokiniva: Metsäjooga

Miten metsä asuu meissä, vaikka me emme enää asu metsässä? Sitä kysyy Mia Jokiniva uudessa Metsäjooga-kirjassaan, joka on paljon enemmän kuin pelkkä jooga-kirja. Se sukeltaa syvälle metsän ja mielen syövereihin ja ammentaa voimaa Kalevalaisesta mytologiasta ja metsätaruista. Mene metsään, unohda pelot ja kontrolli ja vapauta villeytesi.